Loading...

Reklamacije i povrat

Uvjeti reklamacije ili povrata


Povrat proizvoda možete izvršiti u roku od 14 dana od dana primitka narudžbe. Kako biste ostvarili pravo na povrat proizvoda, proizvod ne smije biti korišten, oštećen ili upotrebljavan na neprikladan način. Proizvod koji je predmet povrata mora biti vraćen u originalnoj ambalaži uz priložen fiskalni račun. U slučaju odustajanja od kupovine, troškove povrata proizvoda snosi kupac. U slučaju zamjene proizvoda, kupac snosi troškove povrata i ponovnog slanja proizvoda. Ukoliko ste se odlučili na povrat ili zamjenu proizvoda koje ste kupili online ili u trgovini potrebno je da nas kontaktirate na +387 33 674 721 ili nam pošaljete e-mail na info@nird.ba  kako biste dobili dodatne instrukcije vezano za zamjenu ili povrat proizvoda. Kupac ima pravo na povrat proizvoda, zamjenu ili povrat novca pod određenim  uslovima.

Povrat novca se vrši načinom plaćanja koji je upotrijebljen prilikom kupovine osim kod narudžbi koje su plaćene gotovinom prilikom preuzimanja. Sredstva kupcu koji je plaćanje izvršio debitnom ili kreditnom karticom bit će upućena na račun na koji je Nird doo primio uplatu. Uplaćena sredstva će se uputiti na vraćanje u roku od 7 dana od dana prijema vraćenog proizvoda. Konačan rok za povrat sredstava ovisi isključivo od poslovne banke preko koje je transakcija izvršena. Sredstva koje je kupac uplatio gotovinski, bit će uplaćena na račun koji je kupac dostavio na e-mail info@nird.ba. U ovom slučaju, uplaćena sredstva će se uputiti na vraćanje u roku od 7 dana od dana prijema vraćenog proizvoda.

Nastale troškove vezano za povrat robe plaća kupac.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučene robe, bez troškova zamjene ako je:

  • isporučena pogrešna roba (nije isporučen artikl sa specifikacijama u narudžbenici) ili je
  • isporučena oštećena roba.

U takvim slučajevima, ne treba prihvatiti isporuku, nego je vratiti dostavljaču pa će kupcu, ponovo, u skladu sa uslovima isporuke, biti isporučen ispravan naručeni proizvod.

Get 50% Discount.

Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Exercitationem, facere nesciunt doloremque nobis debitis sint?